Zo vind je snel de juiste transformator of voeding

snelselectiekaarten

 

1 of 3 fase, vermogen, primaire en secundaire spanning, IP-graad… Voor elk project zoek je de perfecte transformator en voeding. Dankzij de snelselectiekaarten van EREA heb je ze zo gevonden. 

Ontdek hier onze vier snelselectiekaarten, voor transformatoren, voor voedingen en voor transformatoren voor elektrische wagens en voor fotovoltaïsche panelen (zonnepanelen). Alle producten in deze handige overzichten zijn onmiddellijk leverbaar uit stock. Bestel ze nu en ze staan de volgende dag aan jouw voordeur - op voorwaarde dat die zich tussen Parijs en Amsterdam bevindt.

Hoe werkt het?

1. Transformatoren

De snelselectiekaart voor transformatoren bestaat uit twee bladzijdes: driefasen transformatoren op de eerste, eenfase op de tweede. Je vindt eenvoudig je transformator in 4 stappen: 

 1. Kies het type: spaar- of scheidingstransformator, classic of blue e3    
 2. Kies de Upri en de Usec, de schakelingmogelijkheden van de primaire en secundaire spanning    
 3. Kies het vermogen, van 1 000 tot 145 000 VA (Voltampère)    
 4. Je hebt je transformator gevonden!    

In de snelselectiekaarten vind je nu info over de nominale spanning van de primaire en secundaire, de nodige afzekeringen voor beide zijden en de benodigde IP20-behuizing. Bestellen kan eenvoudig via sales@area.be, de volgende dag staat jouw transformator voor je deur.

 

2. Voedingen

Onze voedingen hebben we technisch aangescherpt, met als gevolg een energie-efficiënter gamma. Een overzicht vind je in deze snelselectiekaart voor voedingen die je de keuze biedt uit verschillende eenfase geschakelde en gestabiliseerde gelijkspanningsvoedingen, die 12/24 Volt regelbaar zijn. Ze zijn verdeeld in vier types:

 • Evolution, bewezen betrouwbaarheid in verschillende vermogens. Deze reeks is energie-efficiënter dan zijn voorganger, de Classic.
 • Modular, geschikt voor inbouw in modulaire verdeelkasten waarvoor de T-vorm wordt gebruikt. Deze reeks is energie-efficiënter dan de vorige versie en is uitgebreid met twee modules van 100W (12V + 24V).
 • Narrow, met een smalle inbouwbreedte
 • Broad, die ingangsspanningen tot 550VAC aankan

In één oogopslag ontdek je hun vermogen, rendement, afmetingen en nog veel meer. EREA biedt 3 jaar garantie op deze betrouwbare en energiezuinige voedingen.

Lees hier meer over gestabiliseerde gelijkspanningsvoedingen.

 

3. Transformatoren voor elektrische wagens

De snelselectiekaart voor transformatoren voor elektrische wagens loodst je langs verschillende vragen om jouw perfecte voeding te vinden. Precies op maat van jouw laadpaal. Op de tweede bladzijde verzamelden we alle technische info over jouw voeding, met onder andere de afzekeringen, de afmetingen en de verschillende omkappingen.

 

4. Transformatoren voor fotovoltaïsche panelen (zonnepanelen)

Welke transformator kies je best in functie van je omvormer voor zonnepanelen? Deze snelselectiekaart helpt je om makkelijk de juiste keuze te maken. Onze zogenaamde PV-transformatoren hebben vier specifieke kenmerken:

 1. De transformatoren zijn volledig op maat van de omvormer of inverter. 
 2. Ze hebben een lage inschakelstroom.
 3. Ze zijn energie-efficiënt.
 4. Deze PV-transformatoren hebben een zeer lage interne spanningsval om zo lang mogelijk energie terug te kunnen leveren aan het net.

 

Vragen over onze selectiekaarten?

Geraak je niet helemaal wegwijs in onze overzichten? Of heb je toch een transformator op maat nodig voor jouw project? Aarzel niet om ons te contacteren.

Recente Artikelen