Zo blijft het licht aan in de operatiezaal

EREA-isolatiebewaking

Elektriciteit is belangrijk in het dagelijkse leven maar levensnoodzakelijk in medische ruimten. De combinatie van de transformatoren van EREA en de isolatiebewaking van Dossena maakt een bedrijfszekere totaaloplossing mogelijk.

Het spreekt voor zich dat het uitvallen van de elektriciteit in bijvoorbeeld een operatieruimte van een ziekenhuis grote gevolgen kan hebben. Voor deze kritische ruimten wordt de elektriciteit dan ook geleverd vanuit een IT-net. In deze white paper lichten we toe waarom IT-netten een veel hogere bedrijfszekerheid bieden dan bv. een TN-C net. Je ontdekt er ook welke extra eisen gesteld worden aan medische transformatoren.

IT-netten in medische ruimten

Een IT netsysteem bestaat uit twee onderdelen. Enerzijds is er de transformator die het net zwevend maakt, anderzijds een isolatiebewakingssysteem dat het zwevend net continu monitort en isolatiefouten meldt. Samen met Dossena, fabrikant van isolatiebewakingssystemen, biedt EREA nu ook een erg aantrekkelijk totaalpakket aan voor medische IT-netten.

Bovendien kan het systeem uitgebreid worden met een scansysteem. Daarmee wordt gedetecteerd in welke kring er zich een isolatiefout voordoet. Zo wordt op kritische momenten veel kostbare tijd bespaard.

Lees meer over de technische achtergrond van een IT-net in deze white paper.

Toch nog vragen over IT-netten? Aarzel niet om ons te contacteren.

Recente Artikelen