Twee oplossingen om transformatoren probleemloos in te schakelen

Transformatoren inschakelen in het elektriciteitsnet gaat niet altijd vanzelf. Want gedurende zeer korte tijd hebben ze meer stroom nodig, een hogere stroom dan de nominale stroom. Is de zekering niet zwaar genoeg, dan kan je de transformator niet inschakelen en slaat de zekering af.

De inschakelstroombegrenzer

Dat is de eerste oplossing van EREA om transformatoren gemakkelijk in te schakelen. Deze inschakelstroombegrenzer (afgekort IRC: InRush Current-limitor) is een aparte module voor stromen tot en met 25A die je in serie zet met de transformator.

De inschakelstroombegrenzer zorgt ervoor dat de spanning geleidelijk zijn waarde bereikt. Hierdoor wordt de inschakelstroom beperkt zodat afzekering op basis van de nominale stroom mogelijk is.

Ontdek de details van de EREA-inschakelstroombegrenzers. En voorkom een zwaardere afzekering of een verzwaring van het net.

Inschakelstroomarme transformator

Deze tweede oplossing is bedoeld voor stromen boven 25A. EREA maakt transformatoren bouwtechnisch op zo’n manier dat ze inschakelstroomarm zijn. Dat betekent concreet dat ze werken op lage inductie en dat ze kunnen inschakelen met zekering type D op basis van de nominale stroom.

Deze oplossing is ideaal in een industriële omgeving, maar ook om bijvoorbeeld een warmtepomp in te schakelen of in de toepassing van laadpalen voor elektrische auto’s.

Meer weten over inschakelstroomarme transformatoren?

Geef ons een seintje. Voor jouw specifieke case vinden we de juiste oplossing.

Recente Artikelen