Transformatoren voor laden van elektrische wagens

De evolutie naar elektrische auto’s is onmiskenbaar ingezet. Wie zo’n voertuig koopt, heeft ook een laadpaal nodig. Hier knelt het schoentje. Want België heeft een atypisch elektriciteitsnet: op bepaalde plaatsen is er driefasige netaansluiting 3 x 230V zonder neuter. In die situatie kunnen laadpalen geen elektrische voertuigen opladen.

De oplossing?

Die bieden we je met onze nieuwe reeks transformatoren. Heel specifiek voor het laden van elektrische auto’s.

De voordelen van EREA-transformatoren voor elektrische laadpalen?

 • Nulgeleider creëren:
  Een laadpaal werkt als een klein computertje. Hij verwerkt informatie en communiceert met de wagen over wanneer je kan laden en hoeveel stroom je kan krijgen. Het gebruik van een scheidingstransformator is hier de oplossing. Die zorgt voor een elektrisch gescheiden net waardoor je een nulgeleider creëert.
 • Omzetting van 230V naar 400V voor driefasig laden:
  Deze transformatie is een van de belangrijkste functies van de EREA-toestellen.
 • Afgestemd op laadstroom van beschikbare laadpalen:
  Wagens die een- of driefasig laden, krijgen gestandaardiseerde laadstromen van 16, 32 of 64A. Transformatoren die daarop niet zijn ingesteld, zijn dan te groot of te klein. De EREA-transformatoren zijn op deze drie laadstromen afgestemd. Ongeacht de problematiek van het netstelsel.
 • Inschakelstroomarm:
  Onze transformatoren zijn inschakelstroomarm. Ze vragen minder stroom bij de inschakeling door op lage inductie te werken. Zo moet de thuisinstallatie niet verzwaard worden en kan het beschikbare vermogen maximaal benut worden voor het opladen van het voertuig.
  Afzekering mogelijk met 16A-C, 32A-C, 63A-C
 • Lage nul- en vollastverliezen:
  Als kers op de taart zijn de transformatoren van EREA energiezuinig door de beperkte nullast- en vollastverliezen. Dat komt enerzijds door de transformator inschakelstroomarm te maken. Anderzijds door optimalisatie van de koperdraad.

Ontdek de energie-efficiënte transformatoren van EREA

Onze energiezuinige transformatoren hebben een initiële meerprijs, maar verdienen zich in enkele jaren terug door een lagere elektriciteitsrekening.

Kortom, met de inschakelstroomarme transformator van EREA laden elektrische auto’s probleemloos op.

Vragen over transformatoren voor het laden van elektrische wagens?

Geef ons een seintje. We helpen je graag voort.

Hoe kies ik de juiste transformator voor het laden van elektrische wagens? Download hier de selectiekaart.

Recente Artikelen

Installateurs komen het regelmatig tegen: elektriciteitsnetten waar geen nulpunt aanwezig is of waar het spanningsverschil tussen het nulpunt en de aarding te groot is, waardoor bepaalde toestellen niet werken. Denk maar aan laders voor elektrische wagens bijvoorbeeld. In deze gevallen wordt met een transformator een (nieuw) nulpunt gecreëerd. In dit artikel ontdek je antwoorden op de meest gestelde vragen. Met praktische voorbeelden.

Voor een klant in de energiesector slaagden we erin om binnen de 4 weken een transformator volledig op maat te ontwikkelen. Uiteraard conform de strenge veiligheidsnormen en elektrotechnische vereisten. Deze productietijd maakt deel uit van een concreet 10-stappenplan.