Transformatoren voor laden van elektrische wagens

De evolutie naar elektrische auto’s is onmiskenbaar ingezet. Wie zo’n voertuig koopt, heeft ook een laadpaal nodig. Hier knelt het schoentje. Want België heeft een atypisch elektriciteitsnet: op bepaalde plaatsen is er driefasige netaansluiting 3 x 230V zonder neuter. In die situatie kunnen laadpalen geen elektrische voertuigen opladen.

De oplossing?

Die bieden we je met onze nieuwe reeks transformatoren. Heel specifiek voor het laden van elektrische auto’s.

De voordelen van EREA-transformatoren voor elektrische laadpalen?

 • Nulgeleider creëren:
  Een laadpaal werkt als een klein computertje. Hij verwerkt informatie en communiceert met de wagen over wanneer je kan laden en hoeveel stroom je kan krijgen. Het gebruik van een scheidingstransformator is hier de oplossing. Die zorgt voor een elektrisch gescheiden net waardoor je een nulgeleider creëert.
 • Omzetting van 230V naar 400V voor driefasig laden:
  Deze transformatie is een van de belangrijkste functies van de EREA-toestellen.
 • Afgestemd op laadstroom van beschikbare laadpalen:
  Wagens die een- of driefasig laden, krijgen gestandaardiseerde laadstromen van 16, 32 of 64A. Transformatoren die daarop niet zijn ingesteld, zijn dan te groot of te klein. De EREA-transformatoren zijn op deze drie laadstromen afgestemd. Ongeacht de problematiek van het netstelsel.
 • Inschakelstroomarm:
  Onze transformatoren zijn inschakelstroomarm. Ze vragen minder stroom bij de inschakeling door op lage inductie te werken. Zo moet de thuisinstallatie niet verzwaard worden en kan het beschikbare vermogen maximaal benut worden voor het opladen van het voertuig.
  Afzekering mogelijk met 16A-C, 32A-C, 63A-C
 • Lage nul- en vollastverliezen:
  Als kers op de taart zijn de transformatoren van EREA energiezuinig door de beperkte nullast- en vollastverliezen. Dat komt enerzijds door de transformator inschakelstroomarm te maken. Anderzijds door optimalisatie van de koperdraad.

Ontdek de energie-efficiënte transformatoren van EREA

Onze energiezuinige transformatoren hebben een initiële meerprijs, maar verdienen zich in enkele jaren terug door een lagere elektriciteitsrekening.

Kortom, met de inschakelstroomarme transformator van EREA laden elektrische auto’s probleemloos op.

Vragen over transformatoren voor het laden van elektrische wagens?

Geef ons een seintje. We helpen je graag voort.

Hoe kies ik de juiste transformator voor het laden van elektrische wagens? Download hier de selectiekaart.

Recente Artikelen

En daarom hebben we de productie ervan opnieuw opgestart. Eens te meer omdat de vraag ernaar toeneemt.

Elektronische halogeen- of verlichtingstransformatoren hebben gedurende de voorbije 2 decennia het grootste deel van de markt ingepalmd. Logisch, want ze zijn goedkoper en minder zwaar dan hun elektromagnetische tegenhangers. Maar toch doen gewikkelde of elektromagnetische halogeentransformatoren in vele toepassingen nog altijd verbazingwekkend goed hun ding. En dit niet enkel op vlak van betrouwbaarheid.

Ontdek de andere voordelen.

Goed nieuws. Want onze beltransformatoren en T-shaped DIN-rail transformatoren zijn terug van weggeweest. Door componentuitdagingen schrapten we ze twee jaar geleden uit ons gamma.

Gebeten door innovatieve klantoplossingen, nam EREA andere mogelijkheden onder de loep. De 3D-printtechnologie brengt nu soelaas. Met als fijn resultaat dat we je opnieuw deze beltransformatoren en T-shaped DIN-rail transformatoren kunnen aanbieden.

De deur naar verdere innovatie staat nu gegarandeerd open. Lees het hele verhaal.

Al onze EREA-eenfase geschakelde en gestabiliseerde gelijkspanningsvoedingen zijn technisch aangescherpt. Ofwel: ze werken nu nóg energie-efficiënter. Bovendien zijn de meeste voedingen ook kleiner in volume waardoor ze minder plaats in beslag nemen. Het Modular-gamma is ook twee voedingen rijker.
Ontdek alle voordelen na de klik