R&D-expert keert terug naar EREA

Johan Bleumers zet zijn academische expertise voortaan in op onze R&D-afdeling om mee te helpen transformatoren te ontwerpen.

Sinds afgelopen week werkt Johan Bleumers terug op de R&D-afdeling van EREA. Zijn academische expertise zet hij voortaan in om transformatoren te ontwerpen.

Johan Bleumers was eerder al elf jaar aan de slag bij EREA Industries. “Ik ben opgeleid als ingenieur en ontwierp verlichtingsproducten”, vertelt hij. “Een echte droomjob. Ik werkte er heel graag en vond het jammer dat ik moest vertrekken toen de electronica-afdeling verdween.”

Academische expertise

De afgelopen vijf jaar was Johan in dienst van de KU Leuven, als onderzoeker op het gebied van led-verlichting, en van Volta, de nationale koepelorganisatie van de sectororganisaties die actief zijn in de wereld van de elektrotechniek. “Iets totaal anders dan wat ik bij EREA deed maar wel in het verlengde ervan. Het was belangrijk dat ik op de hoogte bleef van de laatste trends in mijn onderzoeksgebieden.”

Die expertise uit de academische wereld neemt Johan nu mee naar Wijnegem. “De reden voor mijn terugkeer? Het feit dat ik een R&D functie krijg, ik ga me bezig houden met het berekenen en ontwikkelen van transformatoren. En de collega’s uiteraard, er werken nog heel wat mensen die ik nog ken van vroeger.”

Innovatief karakter

In 2012 verliet Johan EREA na een reorganisatie. Sindsdien is er heel wat veranderd bij EREA. De activiteiten pasten niet meer in de visie van de Belgische Niko Group. EREA Industries werd daarom in 2014 overgenomen door het management en veranderde in EREA Energy Engineering. We zijn dan ook verheugd dat Johan zijn talent opnieuw kan inzetten voor EREA.

Johan volgde via zijn vroegere collega’s en de website wat er gebeurde bij EREA. Hij moest dan ook geen twee keer nadenken toen hij de kans kreeg om opnieuw bij ons aan de slag te gaan. “Ik hoorde positieve geluiden, zag dat het goed ging”, aldus Johan. “Het bedrijf is gekend om het innovatieve karakter en daar kan ik me helemaal in vinden. Ik kan niet wachten om een aantal dingen die nu nog op de langetermijnplanning staan te helpen realiseren.” 

Recente Artikelen