Nieuw bij EREA: voormalig kok Yannick

Yannick Bellon

Sinds april werkt Yannick Bellon (27) op de dienst customer support en de technische binnendienst bij EREA. Daarvoor was hij tien jaar aan de slag als kok. “Bij EREA word ik aangemoedigd om bij te leren en kansen te grijpen.”

EREA-transformatoren zijn natuurlijk ook te vinden in grootkeukens. Toch blijft het een grote carrièreverandering, van de kookpotten naar de transformatoren. “Ik ben opgeleid en afgestudeerd als kok en heb de voorbije jaren in verschillende keukens gestaan”, vertelt Yannick. “Maar ik ben altijd geïnteresseerd geweest in computers en administraties.”

Sinds enkele maanden maakt Yannick offertes en helpt hij klanten met technische vragen. EREA hield doelbewust een brede zoektocht voor het invullen van deze functie. “Een goede vriend van me werkt voor EREA, hij liet me weten dat er een vacature was. Na verschillende succesvolle tests en assessments heb ik de kans gekregen om hier aan de slag te gaan.”

Interne en externe opleidingen

Yannick bleek zeer snel een geïnteresseerde, gemotiveerde en enthousiaste medewerker. Voor EREA was dat van groter belang voor zijn aanwerving dan competenties die hij nog niet bezat. “Natuurlijk ben ik van nul moeten starten”, zegt Yannick. “Van mijn collega’s kreeg ik hands-on hulp. Zulke interne opleidingen zijn de beste manier om alle details op de werkvloer te leren kennen.”

Daarnaast volgde Yannick ook externe opleiding. “Zo heb ik een cursus gevolgd om de commerciële zijde meer onder de knie te krijgen. En onlangs haalde ik mijn rijbewijs voor de heftruck, zo kan ik een handje toesteken in het magazijn.” De begeleiding en opleiding van werknemers is opgenomen in de ISO9001:2015-standaard die EREA onlangs haalde. Daarnaast werkt EREA met een competentiematrix zodat de talenten en vaardigheden van de werknemers met elkaar in balans zijn.

Naast zijn werk voor customer support en de technische binnendienst helpt Yannick sinds kort ook met de sociale media van EREA. “Je wordt hier aangemoedigd om bij te leren. Die kans grijp ik dan ook graag. Het is mijn ambitie om zo ver als ik kan en mag door te groeien in dit bedrijf. Ik moet nog veel bijleren maar het doet deugd om te horen dat men tevreden is over mijn werk.”

Zelf aan de slag bij EREA?

Momenteel hebben we geen openstaande vacatures. Spontane sollicitaties zijn steeds welkom.

Wanneer er een functie vrijkomt, melden we je dit via Facebook, LinkedIn en - dankzij Yannick - Instagram. Of schrijf je in voor onze mailing met het laatste bedrijfsnieuws.

Recente Artikelen

En daarom hebben we de productie ervan opnieuw opgestart. Eens te meer omdat de vraag ernaar toeneemt.

Elektronische halogeen- of verlichtingstransformatoren hebben gedurende de voorbije 2 decennia het grootste deel van de markt ingepalmd. Logisch, want ze zijn goedkoper en minder zwaar dan hun elektromagnetische tegenhangers. Maar toch doen gewikkelde of elektromagnetische halogeentransformatoren in vele toepassingen nog altijd verbazingwekkend goed hun ding. En dit niet enkel op vlak van betrouwbaarheid.

Ontdek de andere voordelen.

Goed nieuws. Want onze beltransformatoren en T-shaped DIN-rail transformatoren zijn terug van weggeweest. Door componentuitdagingen schrapten we ze twee jaar geleden uit ons gamma.

Gebeten door innovatieve klantoplossingen, nam EREA andere mogelijkheden onder de loep. De 3D-printtechnologie brengt nu soelaas. Met als fijn resultaat dat we je opnieuw deze beltransformatoren en T-shaped DIN-rail transformatoren kunnen aanbieden.

De deur naar verdere innovatie staat nu gegarandeerd open. Lees het hele verhaal.

Al onze EREA-eenfase geschakelde en gestabiliseerde gelijkspanningsvoedingen zijn technisch aangescherpt. Ofwel: ze werken nu nóg energie-efficiënter. Bovendien zijn de meeste voedingen ook kleiner in volume waardoor ze minder plaats in beslag nemen. Het Modular-gamma is ook twee voedingen rijker.
Ontdek alle voordelen na de klik