Hoe met een transformator een nulgeleider creëren?

nulgeleider

Op verschillende plaatsen in België bestaat het elektriciteitsnetwerk uit 3x230V, waarbij er geen nulgeleider aanwezig is. Maar ook bij de meer voorkomende 3x400V-netten, valt het in de praktijk voor dat de nulgeleider niet aanwezig is in bepaalde delen van een installatie. En precies die nulgeleider is in vele situaties nodig om een goede werking te garanderen.

Veel toestellen zijn gebouwd voor 3x400V-netten mét nulgeleider. Ontbreekt de nulgeleider, dan kan die met een transformator gecreëerd worden.

Maar zelfs als er een nulgeleider is, kunnen er problemen optreden

De voorbije jaren kwamen er alsmaar meer toepassingen die een zuivere nulgeleider nodig hebben. Met ‘zuiver’ bedoelen we hier dat het spanningsverschil tussen de nulgeleider en de aarde zo klein mogelijk is. Verschillende PV-omvormers, laadsystemen voor elektrische auto’s, HVAC-installaties enzovoort, zullen dienst weigeren als ze detecteren dat er een te groot spanningsverschil is tussen de nulgeleider en de aarding.

Wat te doen in zeer verschillende situaties?

Antwoorden vind je in deze white paper

Gestoffeerd met praktische voorbeelden.

Toch nog vragen over een nulpunt creëren met een transformator?

Contacteer ons. Samen vinden we de juiste oplossing voor jouw project.

 

Recente Artikelen

En daarom hebben we de productie ervan opnieuw opgestart. Eens te meer omdat de vraag ernaar toeneemt.

Elektronische halogeen- of verlichtingstransformatoren hebben gedurende de voorbije 2 decennia het grootste deel van de markt ingepalmd. Logisch, want ze zijn goedkoper en minder zwaar dan hun elektromagnetische tegenhangers. Maar toch doen gewikkelde of elektromagnetische halogeentransformatoren in vele toepassingen nog altijd verbazingwekkend goed hun ding. En dit niet enkel op vlak van betrouwbaarheid.

Ontdek de andere voordelen.

Goed nieuws. Want onze beltransformatoren en T-shaped DIN-rail transformatoren zijn terug van weggeweest. Door componentuitdagingen schrapten we ze twee jaar geleden uit ons gamma.

Gebeten door innovatieve klantoplossingen, nam EREA andere mogelijkheden onder de loep. De 3D-printtechnologie brengt nu soelaas. Met als fijn resultaat dat we je opnieuw deze beltransformatoren en T-shaped DIN-rail transformatoren kunnen aanbieden.

De deur naar verdere innovatie staat nu gegarandeerd open. Lees het hele verhaal.

Al onze EREA-eenfase geschakelde en gestabiliseerde gelijkspanningsvoedingen zijn technisch aangescherpt. Ofwel: ze werken nu nóg energie-efficiënter. Bovendien zijn de meeste voedingen ook kleiner in volume waardoor ze minder plaats in beslag nemen. Het Modular-gamma is ook twee voedingen rijker.
Ontdek alle voordelen na de klik