Hoe kortstondig een verhoogd vermogen leveren…

kortstondig een verhoogd vermogen

…zonder de uitgangsspanning nadelig te beïnvloeden? Met een eenfase stuurstroomtransformator. Deze transformator is vereist voor stuurkringen in machines: contactoren, signalisatie of vergrendeling.

Een contactor bijvoorbeeld vraagt een oproepstroom, een ietwat hogere stroom gedurende korte tijd. Om te kunnen aanslaan levert een transformator in dit geval 3 tot 4 keer zijn nominaal vermogen. Om deze inschakeling probleemloos te laten verlopen, heeft EREA stuurstroomtransformatoren ontwikkeld.

Bekijk ook onze stuurstroomtransformatoren.

Extra voordelen van een EREA-stuurstroomtransformator

  • Kan een ingangsspanning aan van 230 of 400V.
  • Kan deze spanning aan de uitgang omzetten naar 24 of 230V.
  • Met behulp van een ‘spanningstab’ op de primaire zijde kan een kleine correctie uitgevoerd worden.
  • Is uitgerust met een dubbele of versterkte isolatie tussen de wikkelingen. Met als pluspunt dat de stuurstroomtransformator met veilige zeer lage spanning (≤ 50V) o.a. toepassing vindt in vochtige ruimten, of als personenbescherming bij directe aanraking.
  • De eenfase stuurstroomtransformatoren met een vermogen tot 630VA hebben aan de secundaire zijde een dubbele ‘nul-klem’. Deze klem is inwendig doorverbonden met één uiteinde van de wikkeling. Zo kan de aardingsgeleider op een ordentelijke manier aansluiten en voorkom je dat het afgaande net zwevend wordt opgesteld.

Download de details van deze eenfase stuurstroomtransformatoren.

Of geef ons een seintje. We helpen je graag.

Recente Artikelen