Hoe kortstondig een verhoogd vermogen leveren…

kortstondig een verhoogd vermogen

…zonder de uitgangsspanning nadelig te beïnvloeden? Met een eenfase stuurstroomtransformator. Deze transformator is vereist voor stuurkringen in machines: contactoren, signalisatie of vergrendeling.

Een contactor bijvoorbeeld vraagt een oproepstroom, een ietwat hogere stroom gedurende korte tijd. Om te kunnen aanslaan levert een transformator in dit geval 3 tot 4 keer zijn nominaal vermogen. Om deze inschakeling probleemloos te laten verlopen, heeft EREA stuurstroomtransformatoren ontwikkeld.

Bekijk ook onze stuurstroomtransformatoren.

Extra voordelen van een EREA-stuurstroomtransformator

  • Kan een ingangsspanning aan van 230 of 400V.
  • Kan deze spanning aan de uitgang omzetten naar 24 of 230V.
  • Met behulp van een ‘spanningstab’ op de primaire zijde kan een kleine correctie uitgevoerd worden.
  • Is uitgerust met een dubbele of versterkte isolatie tussen de wikkelingen. Met als pluspunt dat de stuurstroomtransformator met veilige zeer lage spanning (≤ 50V) o.a. toepassing vindt in vochtige ruimten, of als personenbescherming bij directe aanraking.
  • De eenfase stuurstroomtransformatoren met een vermogen tot 630VA hebben aan de secundaire zijde een dubbele ‘nul-klem’. Deze klem is inwendig doorverbonden met één uiteinde van de wikkeling. Zo kan de aardingsgeleider op een ordentelijke manier aansluiten en voorkom je dat het afgaande net zwevend wordt opgesteld.

Download de details van deze eenfase stuurstroomtransformatoren.

Of geef ons een seintje. We helpen je graag.

Recente Artikelen

Installateurs komen het regelmatig tegen: elektriciteitsnetten waar geen nulpunt aanwezig is of waar het spanningsverschil tussen het nulpunt en de aarding te groot is, waardoor bepaalde toestellen niet werken. Denk maar aan laders voor elektrische wagens bijvoorbeeld. In deze gevallen wordt met een transformator een (nieuw) nulpunt gecreëerd. In dit artikel ontdek je antwoorden op de meest gestelde vragen. Met praktische voorbeelden.

Voor een klant in de energiesector slaagden we erin om binnen de 4 weken een transformator volledig op maat te ontwikkelen. Uiteraard conform de strenge veiligheidsnormen en elektrotechnische vereisten. Deze productietijd maakt deel uit van een concreet 10-stappenplan.