Hoe kortstondig een verhoogd vermogen leveren…

kortstondig een verhoogd vermogen

…zonder de uitgangsspanning nadelig te beïnvloeden? Met een eenfase stuurstroomtransformator. Deze transformator is vereist voor stuurkringen in machines: contactoren, signalisatie of vergrendeling.

Een contactor bijvoorbeeld vraagt een oproepstroom, een ietwat hogere stroom gedurende korte tijd. Om te kunnen aanslaan levert een transformator in dit geval 3 tot 4 keer zijn nominaal vermogen. Om deze inschakeling probleemloos te laten verlopen, heeft EREA stuurstroomtransformatoren ontwikkeld.

Bekijk ook onze stuurstroomtransformatoren.

Extra voordelen van een EREA-stuurstroomtransformator

  • Kan een ingangsspanning aan van 230 of 400V.
  • Kan deze spanning aan de uitgang omzetten naar 24 of 230V.
  • Met behulp van een ‘spanningstab’ op de primaire zijde kan een kleine correctie uitgevoerd worden.
  • Is uitgerust met een dubbele of versterkte isolatie tussen de wikkelingen. Met als pluspunt dat de stuurstroomtransformator met veilige zeer lage spanning (≤ 50V) o.a. toepassing vindt in vochtige ruimten, of als personenbescherming bij directe aanraking.
  • De eenfase stuurstroomtransformatoren met een vermogen tot 630VA hebben aan de secundaire zijde een dubbele ‘nul-klem’. Deze klem is inwendig doorverbonden met één uiteinde van de wikkeling. Zo kan de aardingsgeleider op een ordentelijke manier aansluiten en voorkom je dat het afgaande net zwevend wordt opgesteld.

Download de details van deze eenfase stuurstroomtransformatoren.

Of geef ons een seintje. We helpen je graag.

Recente Artikelen

En daarom hebben we de productie ervan opnieuw opgestart. Eens te meer omdat de vraag ernaar toeneemt.

Elektronische halogeen- of verlichtingstransformatoren hebben gedurende de voorbije 2 decennia het grootste deel van de markt ingepalmd. Logisch, want ze zijn goedkoper en minder zwaar dan hun elektromagnetische tegenhangers. Maar toch doen gewikkelde of elektromagnetische halogeentransformatoren in vele toepassingen nog altijd verbazingwekkend goed hun ding. En dit niet enkel op vlak van betrouwbaarheid.

Ontdek de andere voordelen.

Goed nieuws. Want onze beltransformatoren en T-shaped DIN-rail transformatoren zijn terug van weggeweest. Door componentuitdagingen schrapten we ze twee jaar geleden uit ons gamma.

Gebeten door innovatieve klantoplossingen, nam EREA andere mogelijkheden onder de loep. De 3D-printtechnologie brengt nu soelaas. Met als fijn resultaat dat we je opnieuw deze beltransformatoren en T-shaped DIN-rail transformatoren kunnen aanbieden.

De deur naar verdere innovatie staat nu gegarandeerd open. Lees het hele verhaal.

Al onze EREA-eenfase geschakelde en gestabiliseerde gelijkspanningsvoedingen zijn technisch aangescherpt. Ofwel: ze werken nu nóg energie-efficiënter. Bovendien zijn de meeste voedingen ook kleiner in volume waardoor ze minder plaats in beslag nemen. Het Modular-gamma is ook twee voedingen rijker.
Ontdek alle voordelen na de klik