Hoe de netspanning stabiel 230V houden?

Niet op alle plaatsen in het elektriciteitsnet zijn de spanningen even stabiel. Concreet betekent dit dat netspanningen kunnen schommelen. De redenen hiervoor zijn divers. De aanwezigheid van zonnepanelen in een woonwijk kan bijvoorbeeld de spanning omhoog jagen.

Om deze fluctuerende netspanning te regelen, biedt EREA de wisselspanningsstabilisator of de AVR, automatic voltage regulator aan.

De voordelen van een wisselspanningsstabilisator

De EREA-spanningsstabilisatoren vangen maar liefst schommelingen van 195V tot 265V op aan de ingang. Om zo een zeer stabiele uitgangsspanning van 230V te creëren. Tegelijk zijn deze spanningsstabilisatoren inzetbaar als automatische spanningsregelaars om de spanning van een generator constant te houden bij veranderende belasting.

Hoe het vermogen van de spanningsstabilisator kiezen?

De vuistregel om een snelle inschatting te krijgen: verhoog het opgegeven vermogen met 20%. Deze 20% kan je toepassen voor gewone huishoudtoestellen. Om het (schijnbaar) vermogen van de stabilisator te kiezen voor industriële toepassingen – waarbij de powerfactor een rol speelt – raden we aan het vermogen te verhogen met 35%.

Vragen over spanningsstabilisatoren?

Geef ons een seintje. We helpen je graag.

Ontdek de technische details van de EREA-wisselspanningsstabilisatoren.

Recente Artikelen

En daarom hebben we de productie ervan opnieuw opgestart. Eens te meer omdat de vraag ernaar toeneemt.

Elektronische halogeen- of verlichtingstransformatoren hebben gedurende de voorbije 2 decennia het grootste deel van de markt ingepalmd. Logisch, want ze zijn goedkoper en minder zwaar dan hun elektromagnetische tegenhangers. Maar toch doen gewikkelde of elektromagnetische halogeentransformatoren in vele toepassingen nog altijd verbazingwekkend goed hun ding. En dit niet enkel op vlak van betrouwbaarheid.

Ontdek de andere voordelen.

Goed nieuws. Want onze beltransformatoren en T-shaped DIN-rail transformatoren zijn terug van weggeweest. Door componentuitdagingen schrapten we ze twee jaar geleden uit ons gamma.

Gebeten door innovatieve klantoplossingen, nam EREA andere mogelijkheden onder de loep. De 3D-printtechnologie brengt nu soelaas. Met als fijn resultaat dat we je opnieuw deze beltransformatoren en T-shaped DIN-rail transformatoren kunnen aanbieden.

De deur naar verdere innovatie staat nu gegarandeerd open. Lees het hele verhaal.

Al onze EREA-eenfase geschakelde en gestabiliseerde gelijkspanningsvoedingen zijn technisch aangescherpt. Ofwel: ze werken nu nóg energie-efficiënter. Bovendien zijn de meeste voedingen ook kleiner in volume waardoor ze minder plaats in beslag nemen. Het Modular-gamma is ook twee voedingen rijker.
Ontdek alle voordelen na de klik