EREA breidt maatwerk en energiezuinige transformatoren uit naar Nederland

Met de aanwerving van een Export Sales Manager breidt transformator specialist EREA haar activiteit versterkt uit naar Nederland. “Met ons aanbod aan energiezuinige transformatoren vullen we een leemte waarop momenteel geen Nederlandse producent een antwoord heeft”, zegt general manager Jeroen Goetschalckx.

Blue e³

Met de industriële energie-efficiënte transformatoren van de eigen blue e³-lijn boekt EREA grote successen in België. Dat aanbod wil de transformatorspecialist – een van de grootste in Europa – nu ook implementeren in Nederland. “In de eerste plaats omdat dergelijke energiezuinige transformatoren momenteel niet worden aangeboden op de Nederlandse markt”, weet Jeroen Goetschalckx. “We willen ons in de eerste plaats richten op OEM-machinebouwers (Original Equipment Manufacturers) en die adequaat bedienen.”

Het aandeel maatwerk vergroten

Nederland telt meer OEM-machinebouwers dan België. Dat impliceert bijna uitsluitend maatwerk. En maatwerk is het stokpaardje van EREA. “We hebben een constante voorraad aan standaardproducten die we via groothandels verkopen. Komt er een order op maat binnen, dan kunnen we daarop onmiddellijk inspelen terwijl we onze reguliere klanten zonder enige hinder kunnen blijven bedienen vanuit die voorraad”, verduidelijkt de general manager. Zo trekt EREA goed gewapend de Nederlandse markt op.

Forse investering in R&D

De voorbije periode investeerde EREA fors in onderzoek en ontwikkeling. “Als gevolg hebben onze vertegenwoordigers heel wat technische bagage. En kunnen ze klanten beter en sneller helpen.”

Nederland en verder?

De stap naar de Nederlandse markt past in de ambitie van EREA om in een periode van 5 jaar te streven naar een verdubbeling van de huidige omzet. Tegelijk focust het transformatorbedrijf op een groei van 10% in 2016 bij de elektrotechnische groothandelpartners in eigen land.

De uitbreiding naar Nederland is een eerste stap in de groeistrategie van EREA. “We exporteren momenteel naar meer dan 40 landen, maar dat gebeurt eerder in verspreide slagorde. Met een meer gefocuste aanpak willen we deze export uitdiepen en consolideren”, besluit Jeroen Goetschalckx.

Je voordelen van een energiezuinige transformator? Ontdek ze hier.

Recente Artikelen