EREA bouwt mee aan de Grote Netwerf van Telenet

De transformatoren van EREA worden in gezet in het nieuwe project van Telenet, de Grote Netwerf. Telenet investeert de komende vier jaar in totaal 500 miljoen euro om het kabelnetwerk in Vlaanderen als eerste operator in Europa, uit te breiden naar een Giga-netwerk. Concreet zal Telenet de internetsnelweg verbreden van 600 MegaHertz (MHz) naar 1 GigaHertz (GHz). Dit netwerk biedt enorme mogelijkheden voor toename van data op het internet en kan op termijn breedbandsnelheden aan van minstens 1 gigabit per seconde. Zo komt Vlaanderen resoluut bovenaan de lijst van regio’s met de beste digitale infrastructuur van Europa.

Netwerkbedrijf Integan, die het netwerk in Antwerpen voor Telenet uitbouwt, kiest resoluut voor EREA transformatoren.

De belangrijkste redenen hiervoor zijn voornamelijk onze capaciteit om maatwerk te leveren, de lage inschakelstroom, lagere energieverliezen en geruisloze eigenschappen van onze transformatoren.
Maatwerk laat toe om de transformatoren zo te dimensioneren dat deze binnen de Synergrid richtlijnen de beschikbare vermogensenveloppe optimaal in te vullen om meter-loos te mogen werken in het elektriciteitsnetwerk.
De lage inschakelstroom zorgt ervoor dat de interventies naar de straatkasten beperkt blijven omdat na een onvoorziene herstart de zekering niet uitvalt.
De huidige energienormen vereisen ook dat de transformatoren voldoende energiezuinig moeten zijn. Ook hier bewijzen de EREA transformatoren hun meerwaarde.
EREA transformatoren maken bovendien geen vervelend “lawaai”, en zijn dus perfect inzetbaar in omgevingen waar stilte een must is.

Momenteel beschikt Integan al over een reeks van EREA transformatoren die volledig hun toepassingen afdekken en passen binnen de normen van Synergrid voor de opbouw van de grote Telenetwerf

Eerder dit jaar leverde EREA de transformatoren aan Telenet voor netwerk upgrades in het Brusselse en voor verschillende toepassingen in rusthuizen.

Kom meer te weten over de Grote Netwerf:
Telenet

Recente Artikelen