Elektromagnetische halogeentransformatoren staan hun mannetje

EREA elektromagnetische halogeentransformatoren

Het valt EREA op dat we opnieuw regelmatig vragen krijgen van installateurs die in specifieke gevallen aanlopen tegen de beperkingen van elektronische halogeen- of verlichtingstransformatoren. Reden voor ons om een selectie uit ons gamma halogeentransformatoren te herbekijken en na enkele jaren opnieuw in productie te nemen. De elektromagnetische halogeentransformatoren zijn terug van weggeweest!

Elektronische versus elektromagnetische halogeentransformatoren

Gewikkelde halogeentransformatoren staan in vele toepassingen nog altijd verbazingwekkend goed hun mannetje. Elektronische halogeentransformatoren hebben al vele jaren het overgrote deel van het marktaandeel. Dit ten nadele van de elektromagnetische transformatoren die de voorbije jaren steeds meer in de vergeethoek geraakten.

Elektronische halogeentransformatoren zijn in een groot aantal toepassingen inderdaad een goede keuze, maar in sommige situaties hebben de ‘goede oude’ elektromagnetische of gewikkelde halogeentransformatoren voordelen:

1. Langere bekabeling (>2 m)

Een elektronische transformator werkt met een relatief hoge uitgangsfrequentie (typ. 35 kHz). Dit heeft tot gevolg dat de bedrading tussen transformator en lamp extra aandacht nodig heeft: de kabel mag niet langer zijn dan 2 m en beide geleiders moeten altijd zo dicht mogelijk bij elkaar blijven. Gebeurt dit niet, dan kan dit impact hebben op de werking en de levensduur van de omvormer. Een andere situatie is dat de omvormer bij een slecht uitgevoerde bedrading een te sterke elektromagnetische storing veroorzaakt, wat de werking van andere toestellen beïnvloedt.

Zolang je je aan de voorschriften van de fabrikant houdt, hoef je geen problemen te verwachten. Maar als je om een of andere reden toch langere draden nodig hebt of de twee geleiders moeten splitsen, dan is een elektromagnetische omvormer een uitweg.

2. Hogere vermogens

Elektronisch halogeentransformatoren zijn vlot verkrijgbaar tot een vermogen van 150 W. Voor hogere vermogens wordt meestal naar een andere technologie overgeschakeld en wordt de omvormer complexer. Het aanbod van elektronische halogeentransformatoren boven 150 W is erg beperkt. Deze toestellen zijn als gevolg in verhouding erg duur.

3. Lange levensduur

Elektronicaproducten hebben een beperkte levensduur, zeker als er warmte mee gemoeid is. Elektromagnetische transformatoren hebben geen gevoelige componenten en gaan over het algemeen véél langer mee.

Elektromagnetische halogeentransformatoren: back on track

Kortom, er zijn voldoende redenen om elektromagnetische halogeentransformatoren nog niet te vergeten. EREA heeft de productie hiervan intussen opnieuw opgestart, de gewikkelde halogeentransformatoren liggen terug op voorraad in ons magazijn.

Bekijk onze elektromagnetische halogeentranformatoren

Toch nog vragen? Stel ze hier. Wel helpen je graag.

Recente Artikelen

Goed nieuws. Want onze beltransformatoren en T-shaped DIN-rail transformatoren zijn terug van weggeweest. Door componentuitdagingen schrapten we ze twee jaar geleden uit ons gamma.

Gebeten door innovatieve klantoplossingen, nam EREA andere mogelijkheden onder de loep. De 3D-printtechnologie brengt nu soelaas. Met als fijn resultaat dat we je opnieuw deze beltransformatoren en T-shaped DIN-rail transformatoren kunnen aanbieden.

De deur naar verdere innovatie staat nu gegarandeerd open. Lees het hele verhaal.

Al onze EREA-eenfase geschakelde en gestabiliseerde gelijkspanningsvoedingen zijn technisch aangescherpt. Ofwel: ze werken nu nóg energie-efficiënter. Bovendien zijn de meeste voedingen ook kleiner in volume waardoor ze minder plaats in beslag nemen. Het Modular-gamma is ook twee voedingen rijker.
Ontdek alle voordelen na de klik