Daar zijn ze opnieuw: beltransfo's en T-shaped DIN-rail transfo’s!

EREA beltransformatoren

Innoveren vinden we bij EREA heel belangrijk. Dankzij 3D-printing hebben we de technologie in huis om opnieuw beltransformatoren en T-shaped DIN-rail transformatoren aan te bieden. Hierop zijn we best wel trots. In dit blogbericht lees je waarom.

Erg specifieke connectoren

Even terug in de tijd. Want bij EREA hebben we jarenlang beltransformatoren en T-shaped DIN-rail transformatoren in ons gamma gehad. Tot eind 2017 onze leverancier besloot om de connectoren die we in dit product gebruiken te schrappen. Deze connectoren zijn erg specifiek en waren tot onze verbazing nergens anders op de markt te vinden. We namen verschillende maatwerkoplossingen onder de loep, maar telkens strandden die op erg dure toolingkosten. Als gevolg zou de de prijs van ons eindproduct absurd hoog zijn. Daarom het verdict om tijdelijk geen beltransformatoren meer te verkopen.

3D-printen van een eigen connector

De enige haalbare oplossing bleek om het metalen binnenwerk van een connector los aan te kopen en hierrond een eigen connectorbehuizing te 3D-printen. Dit lijkt een simpele klus, maar in de praktijk komt er best wel wat bij kijken. Er is niet enkel de pasvorm, maar er zijn ook de normtechnische eisen. De norm die geldt voor dit type transformator schrijft voor dat de gebruikte plastics vlamdovend moeten zijn. Logisch, ze voorkomen dat een klem minder goed aangeschroefd wordt en hier hitte ontstaat. Het plastic rond de klem mag in dit geval geen vuur vatten.

De klassieke materialen die gebruikt worden bij 3D-printing (PLA en ABS) zijn brandbaar en dus niet bruikbaar voor de productie van onze beltransformatoren en T-shaped DIN-rail transformatoren. Zo gingen we op zoek naar materialen die vlamdovend zijn en naar machines waarmee we deze erg specifieke materialen kunnen printen.

Innoveren loont

Want na heel wat studiewerk vonden we de juiste materialen. EREA heeft nu de technologie in huis om 3D-geprinte stukken te maken die voldoen aan de strenge technische eisen. Dankzij deze stukken vind je binnenkort opnieuw beltransformatoren en T-shaped DIN-rail transformatoren in ons gamma:

Beltransformatoren op DIN Rail – PRI 230V // SEC 8 en 12V

Veiligheidstransformatoren op DIN Rail - PRI 230V // SEC 12V

Veiligheidstransformatoren op DIN Rail - PRI 230V // SEC 24V

En zo blijven we dag in dag uit inzetten op innovatieve klantoplossingen

Vragen over deze beltransformatoren en T-shaped DIN-rail transformatoren?

Of bestellen?

GEEF ONS EEN SEINTJE

We helpen je graag.

Recente Artikelen