AREI artikel 104: isolatiebewaking voor vitale stroomkringen

AREI artikel 104: isolatiebewaking voor vitale stroomkringen

Een van onderwerpen die in 2013 in het artikel 104 van het AREI (Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties) werden aangepast, is de beveiliging van vitale stroomkringen. Die zijn namelijk cruciaal bij de evacuatie in geval van brand. Daarom mogen ze bij een eerste isolatiefout niet automatisch uitgeschakeld worden. Differentieelstroomschakelaars zijn dus niet toegelaten.

Om aan deze eis te voldoen, worden voor vitale stroomkringen vaak IT-netstelsels toegepast. Zo’n netstelsel is zwevend opgebouwd. Dat betekent dat de geleiders geen enkele verbinding hebben met de aarding. Bij elk IT-netstelsel hoort verplicht een isolatiebewakingstoestel, dat een isolatiefout zal detecteren en hiervan een melding geven.

EREA is met het Italiaanse bedrijf DOSSENA een samenwerking aangegaan en biedt nu voor elke toepassing een volledige sleutel-op-de-deur oplossing aan in de vorm van de gepaste scheidingstransformator met het bijhorende isolatiebewakingstoestel. Omdat een vitale stroomkring continu werkt, raden we energiezuinige Blue e³-transformator aan. Om in een complexere installatie fouten op een efficiënte manier op te sporen, is er een mogelijkheid om een zoekscansysteem voor isolatiefouten te integreren.

Meer weten over vitale stroomkringen?

Download hier onze whitepaper, met technische info en oplossingen.

Toch nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren voor meer uitleg.

Recente Artikelen

En daarom hebben we de productie ervan opnieuw opgestart. Eens te meer omdat de vraag ernaar toeneemt.

Elektronische halogeen- of verlichtingstransformatoren hebben gedurende de voorbije 2 decennia het grootste deel van de markt ingepalmd. Logisch, want ze zijn goedkoper en minder zwaar dan hun elektromagnetische tegenhangers. Maar toch doen gewikkelde of elektromagnetische halogeentransformatoren in vele toepassingen nog altijd verbazingwekkend goed hun ding. En dit niet enkel op vlak van betrouwbaarheid.

Ontdek de andere voordelen.

Goed nieuws. Want onze beltransformatoren en T-shaped DIN-rail transformatoren zijn terug van weggeweest. Door componentuitdagingen schrapten we ze twee jaar geleden uit ons gamma.

Gebeten door innovatieve klantoplossingen, nam EREA andere mogelijkheden onder de loep. De 3D-printtechnologie brengt nu soelaas. Met als fijn resultaat dat we je opnieuw deze beltransformatoren en T-shaped DIN-rail transformatoren kunnen aanbieden.

De deur naar verdere innovatie staat nu gegarandeerd open. Lees het hele verhaal.

Al onze EREA-eenfase geschakelde en gestabiliseerde gelijkspanningsvoedingen zijn technisch aangescherpt. Ofwel: ze werken nu nóg energie-efficiënter. Bovendien zijn de meeste voedingen ook kleiner in volume waardoor ze minder plaats in beslag nemen. Het Modular-gamma is ook twee voedingen rijker.
Ontdek alle voordelen na de klik