Nieuws

16 innovaties op een rij

Gebeten om jou kwaliteitsvolle transformator(product)en aan te bieden waarop jij en je klanten kunnen vertrouwen, hebben we de voorbije periode sterk ingezet op maar liefst 16 innovaties. Van nóg energie-efficiëntere voedingen tot verhoogd aansluitcomfort. 

Ontdek ze hier in een handig overzicht.

EREA elektromagnetische halogeentransformatoren

En daarom hebben we de productie ervan opnieuw opgestart. Eens te meer omdat de vraag ernaar toeneemt.

Elektronische halogeen- of verlichtingstransformatoren hebben gedurende de voorbije 2 decennia het grootste deel van de markt ingepalmd. Logisch, want ze zijn goedkoper en minder zwaar dan hun elektromagnetische tegenhangers. Maar toch doen gewikkelde of elektromagnetische halogeentransformatoren in vele toepassingen nog altijd verbazingwekkend goed hun ding. En dit niet enkel op vlak van betrouwbaarheid.

Ontdek de andere voordelen.

EREA beltransformatoren

Goed nieuws. Want onze beltransformatoren en T-shaped DIN-rail transformatoren zijn terug van weggeweest. Door componentuitdagingen schrapten we ze twee jaar geleden uit ons gamma.

Gebeten door innovatieve klantoplossingen, nam EREA andere mogelijkheden onder de loep. De 3D-printtechnologie brengt nu soelaas. Met als fijn resultaat dat we je opnieuw deze beltransformatoren en T-shaped DIN-rail transformatoren kunnen aanbieden.

De deur naar verdere innovatie staat nu gegarandeerd open. Lees het hele verhaal.

vernieuwde voedingen EREA

Al onze EREA-eenfase geschakelde en gestabiliseerde gelijkspanningsvoedingen zijn technisch aangescherpt. Ofwel: ze werken nu nóg energie-efficiënter. Bovendien zijn de meeste voedingen ook kleiner in volume waardoor ze minder plaats in beslag nemen. Het Modular-gamma is ook twee voedingen rijker.
Ontdek alle voordelen na de klik

Scan de QR-code op jouw EREA transformator

Wil je je EREA-product meteen aansluiten? Of op zoek naar de technische specificaties van je transformator, voeding of beschermingskap?

Scan de QR-code op het product en vind met 1 druk op de knop alles wat je zoekt.

nulgeleider

Installateurs komen het regelmatig tegen: elektriciteitsnetten waar geen nulpunt aanwezig is of waar het spanningsverschil tussen het nulpunt en de aarding te groot is, waardoor bepaalde toestellen niet werken. Denk maar aan laders voor elektrische wagens bijvoorbeeld. In deze gevallen wordt met een transformator een (nieuw) nulpunt gecreëerd. In dit artikel ontdek je antwoorden op de meest gestelde vragen. Met praktische voorbeelden.

Transformatoren op maat voor de energiesector: 10 stappen

Voor een klant in de energiesector slaagden we erin om binnen de 4 weken een transformator volledig op maat te ontwikkelen. Uiteraard conform de strenge veiligheidsnormen en elektrotechnische vereisten. Deze productietijd maakt deel uit van een concreet 10-stappenplan.

Isolatiebewaking IT-netstelsels voor bedrijfscontinuïteit in de industrie

Ook in de industrie worden IT-netselsels met isolatiebewaking heel regelmatig toegepast, vooral op plaatsen waar de continuïteit van de elektriciteitsbevoorrading kritisch is. Samen met het Italiaanse bedrijf DOSSENA biedt EREA een totaaloplossing aan, namelijk met de SRI3/I2: de industriële versie van de isolatiebewaker van DOSSENA. Voor een hogere bedrijfszekerheid.

AREI artikel 104: isolatiebewaking voor vitale stroomkringen

Bij een evacuatie in geval van brand zijn vitale stroomkringen cruciaal. Een IT-netstelsel, met een scheidingstransformator en een isolatiebewakingstoestel, zorgt ervoor dat ze niet automatisch worden uitgeschakeld bij een eerste isolatiefout. Ontdek de sleutel-op-de-deur oplossing van EREA en Dossena. 

Yannick Bellon

Sinds april werkt Yannick Bellon (27) op de dienst customer support en de technische binnendienst bij EREA. Daarvoor was hij tien jaar aan de slag als kok. “Bij EREA word ik aangemoedigd om bij te leren en kansen te grijpen.

EREA-isolatiebewaking

Elektriciteit is belangrijk in het dagelijkse leven maar levensnoodzakelijk in medische ruimten. De combinatie van de transformatoren van EREA en de isolatiebewaking van Dossena maakt een bedrijfszekere totaaloplossing mogelijk.

Leo Moeskops

EREA kan voortaan rekenen op de jarenlange ervaring van Leo Moeskops. Hij is gespecialiseerd in netbeveiliging via isolatiebewaking. Als consultant staat hij medewerkers en klanten bij met zijn jarenlange expertise en zijn uitgebreid netwerk.

Ontmoet EREA op deze evenementen

Onze agenda voor de komende maanden is flink gevuld. Van het stadion van Antwerp tot het Brusselse treinmuseum, je krijgt op meer dan tien verschillende locaties de kans je licht op te steken bij onze experten.

Nooit meer schrik voor de inschakelstroom

Om er voor te zorgen dat een zekering niet afslaat door de inschakelstroom bij een transformator, is de dimensionering van groot belang. Ontdek hier hoe je het juiste type kiest en welke andere oplossingen EREA aanbiedt.

Een spannend en energiek 2018 !

We wensen je sfeervolle feestdagen en een energiek nieuw jaar! EREA is gesloten van donderdag 21 december 2017 tot en met maandag 1 januari 2018. Tot in 2018!

ambities 2018

Als innovatief bedrijf is EREA nu al klaar voor het nieuwe jaar. Ons assortiment wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe innovaties. Uiteraard verliezen we ook onze sterkhouders, waaronder de blue e³ lijn, niet uit het oog.

Nieuwe website

Snel de juiste transformator bestellen, een antwoord op jouw vraag krijgen of de oplossing voor een technisch probleem vinden. Het zijn maar enkele van de voordelen die deze gloednieuwe website je biedt. We horen ook graag jouw mening.

ThxVille met het EREA-team

Innovatieve transformatoren produceer je niet in je eentje. Zondag bedankten we onze medewerkers voor hun dagdagelijkse inzet op ThxVille in De Schorre

Ontdek hier hoe je een ster en driehoekschakeling maakt.

De drie wikkelingen van onze driefasen transformatoren zijn nog niet gekoppeld met elkaar. Zo kies je zelf het schakelschema in functie van je toepassing. Ontdek hier de verschillende opties.

Van dinsdag 16 tot en met donderdag 18 mei vindt Cebeo Technologie 2017 plaats. Je vindt EREA op stand nummer 413 in Brussels Expo.

Het energieverbruik met 20% doen dalen. Dat is een van de doelstellingen van het 20-20-20-plan van de Europese Unie. Dat impliceert inspanningen van de industrie om de energie-efficiëntie van producten te verbeteren.

De evolutie naar elektrische auto’s is onmiskenbaar ingezet. Wie zo’n voertuig koopt, heeft ook een laadpaal nodig. Hier knelt het schoentje, want België heeft een atypisch elektriciteitsnet.

Vrijdag 19 mei 2017 stelt EREA zijn transformatoren voor medisch gebruikte ruimtes voor in de Genkse Limburghal tijdens het jaarlijkse VTDV-congres voor professionals uit de sector.

ISO 9001 is de wereldwijde norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Deze norm focust op de effectiviteit van de bedrijfsprocessen met het oog op klantentevredenheid.

Om het aansluitcomfort voor transformatoren te verhogen, zet EREA boutaansluitklemmen met beschermkap in. Deze boutaansluitklemmen zijn van Phoenix Contact.

Op 2 en 9 juni is EREA aanwezig op Rexel the Future, hét event voor alle nieuwigheden in elektrisch materiaal en services.

Dat wensen de EREA-medewerkers jou voor 2016. Een jaar vol plezier. En op professioneel vlak af en toe een uitdaging die gezonde spanning opwekt.

Het partnership tussen EREA voor de medische transformatoren en BENDER Benelux voor de ziekenhuistechnieken werd voorgesteld op de aangename VTDV beurs te Leuven.

Velen kennen Niko in de eerste plaats als producent van schakelmateriaal, toegangscontrole, lichtsturing en huisautomatisering. Niet iedereen weet dat Niko inmiddels ook ledoplossingen ontwikkelt en produceert.

Op 15 juni 2012 vindt u EREA Energy Engineering op het VTDV congres. Op 14 en 15 maart 2012 waren we aanwezig op de Techniscoop beurs.

In navolging van fifthplay nv, de specialist in energiemonitoring die net als EREA Energy Engineering deel van Niko Group, heeft EREA Energy Engineering zich aangesloten bij Smart Grids Flanders. 

Luisterbereidheid enerzijds en jaren technische expertise anderzijds maken van EREA Energy Engineering de leverancier bij uitstek voor industriële transformatoren op maat van uw toepassing.

Ideaal om te gebruiken aan de toonbank, op uw bureau of onderweg in uw bestelwagen combineert de EREA 366 jaaragenda 2012 functionaliteit en creativiteit.

EREA Energy Engineering is een van de weinige echte producenten van industriële laagspanningstransformatoren tussen 1 en 145 kVA in België.