Opleiding tot gecertificeerd laadpaalinstallateur

SBM en Rexel bieden een opleiding aan om laadpalen voor elektrische wagens correct en veilig te installeren. EREA stelt zijn expertise inzake transformatoren ter beschikking van de deelnemers.

SBM (Skills voor Bedrijven en Medewerkers) en groothandel Rexel spelen met deze opleiding in op het groeiende aantal elektrische auto’s. In 2016 steeg dat met meer dan 50%. Meer elektrische wagens betekent uiteraard ook meer nood aan elektrische laadpalen en geschoolde installateurs.

De opleiding bestaat uit twee modules. Tijdens de neutraal technische opleiding wordt de gehele omkadering van de elektrische laadpaalinfrastructuur behandeld. Voor het tweede deel kan gekozen worden uit een specialisatie van Schneider Electric of EV-Box. Tijdens deze module gaat EREA dieper in op de laadpaaltransformator: wanneer en waarom moet je een laadpaaltransformator gebruiken?

Altijd en overal probleemloos opladen

EREA ontwierp een betrouwbare transformator specfiek voor laadpalen voor elektrische wagens. Deze transformator is energiezuinig, inschakelstroomarm en op maat voor de verschillende laadstromen. Zo kan de elektrische wagen altijd en overal probleemloos opgeladen worden.

Er zijn de komende maanden opleidingen voorzien in Herentals, Namen en Zwijnaarde. Interesse? Schrijf je hier in voor de specialisatie EV-Box of hier voor de specialisatie Schneider Electric.

Recent articles

There is no doubt about it, the trend towards electric vehicles is here to stay. Motorists who purchase such a vehicle also need a charging station. But there lies the rub, as Belgium has an atypical grid.